Дещо із світу медіа


Медіаграмотність — сукупність знань, навичок та умінь, які дозволяють людям аналізувати, критично оцінювати і створювати повідомлення різних жанрів і форм для різних типів медіа, а також розуміти і аналізувати складні процеси функціонування медіа у суспільстві та їх вплив. В основі медіаграмотності — модель, яка заохочує людей замислюватися над тим, що вони дивляться, бачать, читають.
Обкладинка посібника
Сьогодні хочу "познайомити" вас із практичним посібником "Медіакомпас: путівник професійного журналіста"Авторкою посібника є експертка ІМІ, учасниця Незалежної медійної ради Олена Голуб, співавторами — медіа-юрист ІМІ Роман Головенко, медіа-експерт Роман Кабачій та експерт з верифікації даних Тарас Ільків. За словами авторів посібни буде корисним як для журналістів-початківців, студентів, так і для вже практикуючих медійників, які хочуть освіжити власні знання зі стандартів та інших особливостей професійної діяльності. 

Посібник складається з шести розділів, у яких цікаво і доступно подано інформацію про сучасні професійні та етичні журналістські стандарти та особливості інформаційних жанрів журналістики. Окремі розділи присвячено висвітленню збройних конфліктів та юридичній відповідальності редакцій та журналістів. Крім того, посібник містить цілий розділ, присвячений лайфхакам щодо верифікації інформації з соцмереж, що є надзвичайно актуальним питанням для українських медіа. Окрім розділів у посібнику вміщені додатки та тест "Професійний журналіст, блогер, чи варто пошукати іншу професію" за допомогою якого можна перевірити свої знання з медіаетики. 
Загалом, посібник цікавий, у ньому чітко подається у ся необхідна інформація і я вважаю, що його можна опрацьовувати не тільки людям, що пов'язані із сферою медіа, але й усім іншим, хто бажає підвищити свої знання з цієї сфери.  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Культура спілкування та грамотність у соціальних мережах

П’ять найкращих платформ з українськими подкастами за моєю версією